Dessa verktyg behöver hemmafixaren

Att renovera och fixa i sitt hem själv är populärare än aldrig förr och olika verktyg säljs som smör smälter i solsken – men vilka verktyg är det egentligen som en hemmasnickare behöver? Det är något som vi vill tipsa om idag.

Att många hemmafixare skadar sig beror ofta på att de använder fel sorts verktyg för fel sorts ändamål för att de helt enkelt inte har koll på vilka verktyg som bör användas när. Men det finns faktiskt en hel del verktyg som varje hemmasnickare bör ha i sin verktygslåda och Expressen har tipsat om en massa bra och smarta verktyg som du bör ha i hemmet. Vad de rekommenderar är att man har:

  • Hammare – en basvara i snickarlådan, och denna behövs vid nästan alla byggprojekt oavsett vad du ska göra.
  • Tumstock – också en basvara som alla behöver då man alltid är i behov av att mäta och rita raka linjer när man bygger något, vad man än bygger.
  • Skruvdragare – hjälper dig att dra i skruvar enkelt och finns i grövre varianter som klarar svårdragna skruvar.
  • Pannlampa – hjälper dig att se vad du håller på med utan att du behöver använda händerna eller en medhjälpare för att hålla lyset på plats och du kan använda denna för vad du än ska ta dig an.
  • Radiohörlurar – stänger ute borrljud, gräsklipparen och annat störande ljud samtidigt som du kan lyssna på musik eller radioprat under tiden du utför din syssla.
  • Korslaser – hjälper till att sätta och hänga i rät vinkel, och behövs vid upphängning av tavlor till när man ska göra större ingrepp i väggar.
  • Vinkelslip – det perfekta multiverktyget för den händige och kan användas för slipning av det mesta och gör att du slipper sandpappra för hand.

Att tänka på när du använder verktyg och maskiner

Något som är viktigt för att man inte ska skada sig under en renovering eller ett byggprojekt är att veta vad man håller på med. En tumregel är att aldrig ta sig an projekt som man inte vet hur man ska gå tillväga med. Då är det bättre att anlita en fackman. Ett tips är att titta på tutorials på nätet och läsa olika tips och råd innan du börjar med ditt bygge om du är osäker eller bara vill försäkra dig om att du tänkt rätt i din projektplan – då blir arbetet både roligare och enklare eftersom att du nu vet exakt hur och vad du ska göra för att få bygget att bli såsom du tänkt dig. 

Published on  January 18th, 2017