En tanke om renovering

Det är alltid kul att renovera. Att se någonting som man är trött på, eller rent av tycker är fult – bli till någonting nytt, och någonting snyggt. Det är extra roligt men renovering om man får vara med i arbetet. I allt från styling, till hantverk. Då kan man verkligen se hur det går framåt i arbetet, och hur resultatet växer fram. Tyvärr är det inte alltid billigt att renovera. Det kan till och med bli en riktigt ordentlig kostnad, även om man väljer de billigaste alternativen (som billiga fönster) samt ser till att hantverkarna inte tar överpriser.


Men. För den som inte kan stå emot suget. Som måste renovera, trots att ekonomin inte finns till. Den personen ska läsa den här krönikan från Sydsvenskan. De pratar om renovera i huvudet. Det kanske låter tokigt, men artikeln är otroligt härlig att läsa – och man blir inspirerad av bara texten. Så här skriver krönikören:

 


”Jag har nämligen svårt att gå förbi en gammal villa, eller vilken byggnad som helst förresten, utan att börja fundera över vad jag skulle göra om jag ägde det där huset. Det är ju få hus som är exakt som man själv skulle vilja ha dem, eller hur? Ett högrest och – potentiellt – stiligt gammalt tegelhus döljer sina vackra men sorgligt misskötta fönster bakom en törnrosahäck av bibliska mått. Tänk att få röja den djungeln, återskapa en ljus och öppen trädgård, skrapa och måla de många fönstren, slipa och olja dörren och låta huset träda fram igen!”

 

 

Han renoverar alltså hela huset i huvudet – och kostnaden är ingenting. Det är tankens kraft, helt enkelt. 

 

Published on  December 18th, 2013