Ett taklyft lyfter värdet

Att renovera eller bygga om vinden kan för många husägare vara ett mycket attraktivt sätt att öka värdet på sitt hus. Att bygga om en tidigare outnyttjad vindsyta till bostadsrum eller dylikt kan dock vara ett relativt komplicerat projekt. För att det ens ska vara möjligt att bygga ut sin vind är det exempelvis en nödvändighet att vinden har en tillräcklig takhöjd. Finns inte detta kan det vara nödvändigt med ett så kallat taklyft innan det ens går att börja renovera vinden.

Att ”lyfta taken” är antagligen något du som privatperson inte kan göra själv men det finns gott om specialister för denna typ av arbete. Inte minst i storstäderna har just taklyft blivit relativt vanligt för exempelvis bostadsrättsföreningar som vill öka fastighetens värde genom att bygga vindsvåningar.

Finns det redan förutsättningar för att bygga om vinden kan den ända vara värt att konsultera med en arkitekt för att säkerställa att ytorna utnyttjas på bästa sätt. Taklyft, arkitekter, material och hantverkare kommer tveklöst kosta en massa pengar men görs det på rätt sätt har du alla möjligheter att öka värdet på ditt hus. För vem vill inte gå en trappa upp och koppla av i en avslappnande vindsmiljö?

Published on  January 8th, 2013