Glasa in balkongen

Att renovera i våra hem blir bara mer och mer vanligt och populärt. Idag är det dessutom allt fler som väljer att renovera själva eftersom det ofta blir billigare men också för att det är roligt att ha ett eget projekt och även för att det känns otroligt bra när man klarat av renoveringen själv, utan professionell hjälp.

 

Renoveringstips för de små hemmen

 

För de som bor litet, till exempel i lägenheter med ett eller två rum, känns det ofta viktigt att ha en balkong eftersom denna ger en känsla av ytterligare ett rum. Bor man till exempel i en etta på 25 kvadratmeter så kan det lätt kännas ganska instängt om det inte finns en balkong. Har man däremot balkong finns det ytterligare ett ställe att gå till, en dörr att öppna och ett ställe till vistas på. På sommaren används ofta balkongerna flitigt eftersom det är en otroligt skön känsla att vara hemma, men ändå kunna sitta ute i den friska luften och njuta av sitt kaffe, sin frukost, lunch, middag eller glas vin och titta på människorna på gatan.

På vintern är det dock för kallt att vistas på balkongen och lägenheten känns då helt plötsligt väldigt liten och instängd. Ett tips är att glasa in balkongen för att kunna utnyttja den även under höst och vinter. Det finns olika typer av inglasningar men de vanligaste och mest populära är de som går att stänga till helt men även går att öppna upp så pass mycket att man på sommaren får den sköna utomhuskänslan. En inglasad balkong som går att stänga helt på vintern är otroligt praktiskt eftersom man då kan inreda balkongen med mattor, mysiga fåtöljer, kuddar och levande ljus som gör att det verkligen blir det där extrarummet som du och dina vänner kan umgås i oavsett årstid.

Published on  April 7th, 2014