Låt trädgården bli hemmets oas

Trädgården kan ibland glömmas bort att inredas då den inte är en del av hemmets interiör men är det någonstans i ditt hem du ska satsa så är det här. Trädgården kan bli en plats för hela familjen att samlas på de varma sommardagarna för lek, mat och att umgås.

När du ska ta tag i din trädgård som faktiskt är husets utsida och det som är dina gästers första intryck finns det lite olika saker du kan tänka på. Ett tips är att matcha trädgården med husets stil för en enhetlig look. Är huset i modern betong kan du satsa på att lägga stenplattor i trädgården. Dessa kan du köpa till exempel på https://www.flisbyab.se/typ/stenplattor/natursten. Då skapas en modern stil även i trädgården och det blir dessutom inte så mycket skötsel med gräsmatta och plantor. Är huset istället ett trähus i falurödfärg kan du satsa på en mer klassisk look. Lägg stenplattor på gången upp till huset och låt sedan gräsmattan ramas in av vackra rabatter fulla med blommor.

Belysning som skapar stämning
En viktig del av trädgården är belysning. Detta gör så att du kan va kvar ute och umgås med familjen även när skymningen börjar komma. Ett bra sätt att få en belysning som passar vid alla tillfällen är att variera spottar med ljusslingor. Sätt upp spottar längs husväggen och häng sedan upp vackra ljusslingor till exempel i träden eller längs altanräcket. Detta kommer även ge ett vacker sken in i husets rum och det blir inte lika mörkt och trist utanför fönstret.

Utemöbler för trivsamt uteliv
För att få till en plats där ni kan hänga behöver du köpa utemöbler som passar för din trädgård. Här måste du fundera över dina behov. Vill du ha möbler som i princip sköter sig själva och som du bara kan ta fram varje år eller vill du ha möbler som kräver lite kärlek ibland? Ett tips är att ta hjälp av en trädgårdsexpert som kan hjälpa dig med vilka möbler som passar.
 

Published on  February 1st, 2021