Renovera innan flytten

Dags för nytt i form av ett hus? Då är det en god idé att börja med renoveringen innan dess att du flyttar in. Passa då på att riva ut och sätta in nytt så att det är nytt och fräscht när välkomnar http://www.flyttfirmaistockholm.nu med era saker. Det är fantastiskt kul att flytta till nytt och helst när det är nyrenoverat. Den gamla lägenheten är nedpackad och det är dags att dra vidare, det finns då en del saker att tänka på.


Att renovera ett tomt hus är otroligt tacksamt och det är många som känner att det är som att starta om på nytt. Därför är det en bra idé när man köper hus att direkt sätta igång och renovera och fräscha upp. Glöm inte att ha ritningar och dylikt klart när hantverkarna kommer, samt rätt bygglov och liknande. Det finns dock en del saker att göra innan flytten bär av mot det nya huset. Exempelvis så kan man göra en checklista innan det att flyttgubbarna kommer.

 

  • Anmäl flytten i god tid, det tar ett tag att handlägga och gå igenom. Det s8ista man vill är att hämta post och dylikt på fel plats.
  • Kolla över gamla avtal ni har i gamla hemmet. Kan ni spara på att byta någon leverantör, då är det bra tid att göra det i en flytt.
  • Glöm inte att hemförsäkringen måste ha ett bostads-/villatillägg när det handlar om en ny bostad i form av hus eller bostadsrätt.
  • Om ni har en hemtelefon så ska den flyttas, likaså bredband och liknande tjänster.
  • Innan flytt så är det smart att göra sig av med gammalt skrot, gå igenom sådant onödigt som ni inte behöver och sälj det. Man kan alltid behöva en extra peng när det handlar om en flytt, det kostar alltid mer än man tror.
  • Köket har ett överflöd av prylar, ofta sådant man aldrig använder, börja med att packa dessa och spara det mest nödvändiga till sen.
  • Kläder är alltid en sådan sak som man har för mycket av. Därför kan man gott och väl skänka bort en stor del av dessa.

Packa på som vanligt därefter och finn er takt. Se bara till att vara klar tills flyttgubbarna kommer.

Published on  December 4th, 2014