Renovering av huset

Att renovera huset ger en känsla av förnyelse som få andra saker. Dock är det många saker man måste vara beredd att välja mellan.
Ska man ha aluminium- eller träfönster? Byte till aluminiumfönster är både spännande och lite svårt, det kan vara bra att ta in hjälp utifrån ifall man inte har gjort det själv förut. Byte till träfönster är däremot något lättare.
Ska man ha parkett- eller trägolv? Både är vackert, men på olika sätt. Trägolv är generellt dyrare, men det tycker många att det är värt.
Ska man ha inbyggd diskmaskin eller bänkdiskmaskin? Det här är ju ett beslut som präglas delvis av hur stort hushållet är. Om man har fyra små barn kan man ju ha ganska god användning av en riktigt stor diskmaskin, så att man slipper spendera sin tillvaros eftermiddagar diskandes. Samtidigt är det ju skönt med en liten diskret bänkdiskmaskin som inte tar särskilt mycket plats.
Allt det här är saker som är praktiska att ha tagit ställning till i god tid innan man tar in hantverkare och begär in offerter. Det är också viktigt att man har en väldigt tydlig ritning, eller motsvarande illustration på hur man vill att ett slutresultatet ska se ut. Om man lämnar slutresultatet av husets renovering i hantverkarnas händer kan man behöva ångra det i efterhand...

Published on  July 4th, 2012