Väggarna är viktiga

Det kan tyckas vara självklart med tyvärr är väggar något som ofta faller bort vid en renovering. Vi riktar in oss på vilken vägg är bärande och hur huset kan renoveras. Men sedan händer inte så jättemycket, att riva en vägg kan förbättra hela husets yta och kan till fördel vara ett jobb värt att göra. Däremot är den hela idén att få upp en vägg nästintill otänkbar, vi verkar inte gilla väggar, trots att det kan ge oss en helt annan känsla av personlighet och intimitet.
Att riva en vägg är vi ofta väldigt duktiga med och därför kan det vara det vi föredrar istället för att bygga en vägg. Men det finns klara fördelar med att göra dessa två, att ställa upp en vägg ger en helt annan atmosfär i huset och kan avskilja oss från rum som inte ska vara öppna. Det kan också vara en smart lösning för att skapa fler rum för familjen som växer, eller att skapa ett rum för den som inte har ett eget sovrum i sin lilla etta. Plötsligt har en vägg skapat fler rum och huset kan öka i värdet.

Dekorera väggen

De flesta som renoverar och skapar något nytt i hemmet brukar också vara duktiga på att välja tapet. Tapeten sätter stilen på hela rummet och helst om man har satt upp en helt ny vägg. Just svenskar är lite tama vad gäller inredning och renoveringar, därför kan det vara smart att ta till en husguide för just ert val av tapet. Hos 99bad kan man få råd om allt mellan himmel och jord som har med inredning att göra, från väggar till golv till vattenspridaren. Vita och ljusa väggar gör att rummet känns större och mörka gör att rummet känns mer intimt, det är alltså upp till var och en att bestämma vilken känsla man är ute efter.

Published on  June 10th, 2013