Viktigt med rätt hantverkare

I Stockholm finns det gott om hantverkare, men långt ifrån alla är bra och seriösa. De bästa hantverkarna har ofta långa väntetider innan de kan påbörja ett jobb så det gäller att veta vart man ska vända sig i tid för att få tag på hantverkare som passar dig och ditt projekt. Det gäller att vara påläst och inte gå på enkla knep.

Till att börja med är det viktigt att vara påläst om hantverkarområdet, ett tips är att besöka http://hantverkarestockholm.com. För att få rätt hjälp måste man helt enkelt veta vad man håller på med, annars är det lätt att bli lurad. Man ska vara vaksam gällande priser främst, de kan variera rejält mellan olika aktörer. Ibland kan man råka ut för överpris, men att vända sig till den billigaste hantverkaren är inte heller alltid den bästa lösningen, det kan generera att bygget utförs slarvigt eller inte slutförs. Dessutom kan det vara riktiga lurendrejare som inte ens är certifierade byggare.

Duktiga hantverkare en bristvara
Faktum är att det är en riktig bristvara det här med riktigt professionella hantverkare, så hittar man en sådan ska man hålla hårt i denne. I Svenska Dagbladet kan man läsa om att intresset bland ungdomar Stockholm är lågt för att utbilda sig till hantverkare. Kopplas detta till bristen på seriösa aktörer så borde ungdomarna tänka om, det kommer vara lätt att få jobb och få bra betalt som framtidens arbetande inom byggnation och snickeri.

Fel hantverkare
Här följer polisens rekommendationer om vilken typ av hantverkare man ska passa sig för att anlita, såhär säger polisens kommunikatör:

”De knackar på hemma hos någon och säger: Ditt tak behöver rengöras och det kan vi ordna för dig. Och det kostar si och så mycket. Sen påbörjar man arbetet och säger att det kostar mera. Sen i en del fall har man betalat lite mer för att de har uppträtt hotfullt, och man vill bli av med dem helt enkelt.”

Published on  September 2nd, 2016