Dessa verktyg behöver du

Oavsett om du arbetare inom bygg eller inte är det viktigt att ha bra verktyg i din ägo, speciellt om du äger ett hus. Men vilka är viktigast att satsa på? Här kommer några tips.

Det finns flera anledningar till att skaffa sig en verktygslåda oavsett om man arbetar inom byggbranschen eller inte. Men vad ska man egentligen fylla den med? Det bästa är att skaffa sig en grunduppsättning verktyg och sedan fylla på med fler efter behov och grundat på vilken typ av arbete som ska utföras. Till exempel behöver du inte skaffa dig en container förrän du ska genomföra ett ordentligt bygge som kräver verktygsbod eller slängningsställe.

”Ett bra sätt att komma igång är att skaffa en grunduppsättning verktyg och sedan komplettera denna i takt med att projekten blir större och kräver mer av utrustningen.” läs alla tips här.

Detta bör ingå i verktygslådan

Om du vet med dig att du gärna snickrar och donar hemma kan ett par hörselkåpor vara en god investering att ha tillgång till, likaså ett par skyddsglasögon. Men om du endast vill ha verktyg för att underlätta vid de tillfällen en tavla ska sättas upp eller när något i hemmet behöver lagas är det däremot andra saker du ska fokusera på till att börja med. Hammaren är till exempel den mest grundläggande av alla de verktyg som finns och kan användas till en rad olika moment, så en sådan med ett gäng spikar i olika storlekar är att rekommendera. Även skruvdragare och borrmaskin med tillhörande bitas är bra att ha tillgång till. Samma gäller för skruvmejslar. Andra saker som du också kan addera är måttband, tumstock, vattenpass och en såg. 

Published on  August 13th, 2019