Renovera och lägenheten blir lyhörd

Då vi lever i ett samhälle där vi ständigt vill förbättra och själva och då även förbättra våra bostäder är det viktigt att se upp så att vi inte renoverar så bostaden blir mer lyhörd. 

Det är inte ytligt att vilja ha det fint och hemtrevligt i ens hem, snarare tvärt om så får det oss att bli mer bekväma och hitta oss själva. Men när det kommer till att renovera så finns det en och annan sak som kan vara bra att tänka på. Dels det vi tidigare skrivit om: vikten att man ska vara rätt utrustan om man ska ge sig i kast med att fixa i ordning hemmet, och dels är det viktigt att tänka på att man inte renoverar så att ens hem blir mer lyhört. 

 

Tänk på rör och ledningar

 

Många väljer att fokusera helt på bärande konstruktioner och tänker att bara man tänker på "bärande konstruktioner" så kommer man komma helskinnande ur renoveringen. Men så är inte fallet. Det finns mycket mer att tänka på. Allt från omdragna ledningar, golv man river upp samt ävggar man river ner. Vad man kan tänka på är att allt man gör får konsekvenser - både positiva men kan även bli negativa om man inte tänker sig för. Exempelvis är det många som tar upp gamla trägolv för att lyfta fram det originella, men då får man räkna med att man kommer kanske börja höra röster, så innan man tar dit ett medium bör man ta dit en bra hantverkare för att få lite tips. 

Det är inte längre ovanligt att flytta hela rum och möblera om extremt, men det tar på huset och då gäller det att man gör det rätt. Mycket haratt göra med att vi nu kan få ROT-avdrag, vilket syntes då det gjorde avdrag för 14 miljarder förra året

Sist men inte minst bör du tänka på att även om du är händig och vill utföra det mesta själv så kan det vara värt att ta dit ett proffs som får kolla och tycka till om hur man bör gå tillväga så att man vet att man är på rätt spår. 

 

Published on  January 28th, 2015