Renovera själv med hjälp av guide

Dags att renovera hemma och man vet inte riktigt vart man ska börja? Det är ett vanligt problem som dem flesta känner att de står inför när det är dags att göra något nytt med huset. Om det så är taket, poolen eller fasaden som skall anläggas så är det ett stort jobb som ska göras. Minsta felet och tyvärr kan det förstöra resterande av huset.
De flesta känner nog att de skulle klara av en renovering själva, dock är det långt ifrån alla som skulle utföra ett bra jobb. Åtminstone inte utan någon som helst förkunskap eller guide som man kan använda sig av. Mycket kan man alltså göra själv och det är tack vare Guider och Tips från 99hus.se. Olika rum kräver olika kunskaper och vissa saker får man helt enkelt inte renovera själv, tänk på detta:

  • I köket kan man renovera det mesta, köksluckor och dylikt är egentligen ingen svår sak så länge man kan hantera en ritning och en slagborr. Tänk dock på att köket är ett våtrum på sätt och vis, inget grävande med vattnet och elen samtidigt.
  • Badrummet är ett våtrum som ska ha en våtspärr, det är ingen bra idé att tro att en kakelplatta kan bytas utan problem. Det kräver en hel del för att badrummet ska vara fritt från fukt som tränger in. Det bästa vid en badrumsrenovering är att ta hjälp, på så sätt gäller försäkringen om något skulle hända.
  • Golv, tapeter och färg är alla saker som man kan göra själv om man har kunskaper om hur man gör. Golvet läggs enligt modellen och har ofta skydd under om det är plattor. Tapeter kan vara knepiga men kan bli en billig och bra historia om man gör på rätt sätt. Luftbubblor, för lite klister och ojämna kanter är det vanligaste klagomålet när man tapetsera så dessa måste man hålla koll på.

Published on  June 10th, 2013