Trendigt med färg i badrummet

Om du är i tankar att renovera badrummet kan det vara bra att känna till hur trenderna ser ut på området just nu. Tidigare har vitt och kliniskt dominerat, vilket går allt mer bort nu. Idag är det färgstarka badrum som gäller, gärna med lyxiga detaljer!

Visst är det spännande att renovera badrummet, men se inte till att det blir för spännande. Oavsett vilken stil du väljer att ha på ditt badrum är det viktigt med rätt hantverkare som utför jobbet. Hen ska vara certifierad för våtrum och ha goda referenser, annars kan du få stora problem.

 

Badrumstrender är långlivade

Länge har badrumstrenderna pekat på att allt ska vara kliniskt och vitt, och det höll länge. Men nu ser man allt mer färgstarka badrum, bohemiska influenser och retromönster. Förmodligen kommer dessa trender också att stanna en längre tid, så är det ofta med badrumstrender. För så ofta gör man väl inte om sitt badrum, och då gäller det att satsa på något som är trendigt länge och som du själv tycker om och inte tröttnar på i första taget. Trenderna går mot att ha det allt mer obenat i badrummet och det kan också vara viktigt att tänka på trender om man funderar på att sälja bostaden; det som är eftertraktat höjer bostadens värde.

 

Det stilrenas motpol

Så det som blir allt mer trendigt just nu är alltså lite det stilrenas motpol. Den marockanska stilen, afrikanska kakelplattor, retro, blommigt, färgglatt överlag och lyxiga detaljer som mässing, koppar och material som metall, sten och trä. Såhär kommer trenderna att utvecklas enligt en artikel i Sydsvenskan:

 

”Vad väntar då bortom nästa trendhorisont? Retro med fokus på 60- och 70-tal är en riktning; med större mönsterbilder och en fortsatt utforskning av färgspektrat. I hemmets övriga rum dominerar just nu dova färger och svulstiga blommönster. Dessa är också på väg att flytta in i badrummen.”

 

 

Published on  May 5th, 2017